Fizetési sapka-szabályzatot vezetett be az MKSZ

A Magyar Kézilabda Szövetség Elnökségének határozata alapján – a sportágban első alkalommal – 2020. június 1-jei hatállyal bevezetésre került a fizetési sapka szabályzat, azaz a hivatásos utánpótlás korú sportolók és az amatőr játékosok részére a sportszervezetek részéről fizethető munkabérek vagy megbízási díjak és egyéb juttatások összegéről szóló szabályozás. 

Az új rendszer tehát az utánpótláskorú és az amatőr sportolók juttatásait szabályozza. A dokumentumot teljes konszenzus mellett az NB I-es Kézilabda Liga és az Amatőr Kézilabda Tanács is elfogadta és támogatta, a rendszer kidolgozása is az NB I-es klubok és az amatőr kézilabdázók bevonásával történt.

A szabályozás figyelembe veszi a sportolók előmenetelét, teljesítményét (pl. korosztályos vagy felnőtt válogatottban, európai kupamérkőzéseken való szereplés stb.) és a kiemelt akadémiai képzés sajátosságait, míg az amatőröknél éves juttatási plafont határoz meg.

A szabályzat értelmében a sportszervezeteknek adminisztratív kötelezettégeknek kell eleget tenniük, míg az MKSZ ellenőrzi a szabályzat betartását és szükség esetén fegyelmi eljárást indíthat.

A teljes szabályzat letölthető a mellékelt fájlból.

Fizetési sapka szabályzat

(Forrás:MKSZ)