Rendelkezési nyilvántartás adminisztráció

Az elektronikus ügyintézés kapcsán az egyes szervezeteknek, magánszemélyeknek lehetősége van a NISZ Zrt. által üzemeltetett Rendelkezési Nyilvántartásban (a továbbiakban: RNY) keresztül meghatalmazásokat, rendelkezéseket tenni az RNY felületén található szervezetek által megjelenített ügyek kapcsán. Az RNY felülete a https://rendelkezes.gov.hu/rny-public/ oldalon keresztül érhető el.

Az RNY-ben egy adott szervezet képviselője által tett meghatalmazás, rendelkezés segítségével tanúsítvány igénylése nélkül használható válik a TAO elektronikus kérelmi rendszer. A meghatalmazás által sportfejlesztési programot, támogatási igazolási kérelmet stb. beküldeni, elektronikus aláírással ellátni nem fog tudni a meghatalmazott személy, erre továbbra is csak NetLock tanúsítvány birtokában van lehetőség!

Felhívjuk figyelmüket, hogy a RNY jelenleg nem használható civil szervezetek esetén! Civil szervezetek okmányirodában, kormányablakban tudnak az RNY felületén rendelkezést tenni, ugyanis az Országos Bírósági Hivatal nyilvántartása nincs összekötve az RNY-nyel!

Bővebb információt a kapcsolódó dokumentumokban elérhető tájékoztatóban találnak, illetve a https://magyarorszag.hu/ oldalon kaphatnak.

Rendelkezési nyilvántartás adminisztráció

(Forrás:MKSZ)