Get Adobe Flash player

Információ

Zala Megyei Kézilabda Szövetség

Cím: 8900 Zalaegerszeg Bíró Márton u. 37/A

Szövetségi fogadónap:
minden szerdán 15,00-18,00 óráig

Telefonos egyeztetés szükséges!

Tel.: +36-20-462-5750

e-mail: zalavb@gmail.com
zmksz01@gmail.com

Számlázási cím:
Zala Megyei Sportszövetségek Egyesülése
8900 Zalaegerszeg Bíró Márton u. 37/A
Számlaszám: OTP 11749008-20119980
Adószám: 19272777-2-20

Megkezdte felkészülését a női junior válogatott

hirek_foto

Június 14-én kezdte meg felkészülését a női junior válogatott, amely július 8-tól Szlovéniában az Európa-bajnokság D-csoportjában fog pályára lépni Románia, Csehország és végül Norvégia ellen. A felkészülés és a kontinensviadal kapcsán ifj. Kiss Szilárddal, a válogatott szövetségi kapitányával beszélgettünk.

Meglehetősen rövid időnk van a felkészülésre, de úgy véltük, a játékosoknak szüksége van a szezont követően némi pihenőre is az újabb bevetés előtt – kezdte ifj. Kiss Szilárd a női junior válogatott szövetségi kapitánya. – Egy hét szünetet kaptak a kerettagok, az azt követő hétre pedig egyéni edzésprogramot írtunk elő nekik. Most két hétig Balatonbogláron fogunk edzőtáborozni, majd kiutazunk egy hétre Dániába. Ez idő alatt két tornán fogunk részt venni, Siófokon Svájc, Hollandia és Oroszország ellen élesíthetjük a felkészülést, majd Dániában a hazaiakkal, a svédekkel és a norvég válogatott ellen próbálhatjuk ki magunkat, utána pedig utazunk is Celjébe az Eb-re.

A felkészülési tornák, valamint az kontinensviadallal kapcsolatos elvárásokról is szót ejtett a szakember, aki kiemelte, hogy előbbiek a csapat állapotának felmérése szempontjából lesznek fontosak, míg utóbbiról nem tud konkrétumokkal szolgálni, hiszen a nemzeti válogatott kapcsán is csak elképzeléseik vannak, az ellenfelek helyzetéről, állapotáról pedig szinte semmi információjuk nincs a pandémia miatt. – Nem tudjuk, hogy állunk, és éppígy az ellenfeleinket sem tudjuk megítélni, hiszen a mögöttünk lévő egy évben szinte senki nem játszott mérkőzést, eredményeink is csak az elmúlt egy-két hónapból vannak, azonban azokon a találkozókon sem teljes kerettel léptek pályára a korosztályos válogatottak. Jelenleg nagyon irreális minden, így nem tudunk és nem is akarunk konkrét célt kitűzni, nem igazán van mire alapozni.

A válogatott helyzetét tovább nehezíti, hogy a keret alapemberei közül néhányakat sérülés miatt mellőzni kényszerül a szövetségi kapitány. – A négyből egyik balkezes játékosunk sem tud részt venni a felkészülésen és a tornán, akikkel az U17-es Eb-n szerepelt a csapat, elfogyott a jobboldalunk. Így a rövid felkészülési idő alatt valahogy fel kell építeni egy teljesen új jobboldalt, miközben alig vannak balkezes játékosaink – fejtette ki a kapitány.

A torna sem lesz egyszerű, hiszen nehéz csoportba kerültünk. Az első mérkőzés mindig meghatározó egy nagyobb tornán, ennek megfelelően csakis a románok elleni találkozóra koncentrálunk elsősorban. Mindent ennek a csoportmeccsnek rendelünk alá, mert ez eldöntheti a csoporthelyezést és a továbbjutást, tehát ezt a találkozót mindenképp hoznunk kell majd – nyomatékosított a szakvezető.

A nehézségek ellenére azért kitűzött egy célt a szakmai stáb: – A fő célunk az, hogy azokat játszassuk, akiknek potenciálisan hosszú távon is van esélye a felnőtt válogatottba bekerülni, azaz nem az eredményességre törekszünk elősorban ezen az Európa-bajnokságon. – A szövetségi kapitány külön kitért az átlövők szerepére is, akiket különösen sokat szeretne a pályán tartani, az esetleges hibáktól függetlenül. – Nekünk az a dolgunk, hogy a játékosaink jövőjét, de legfőképpen a felnőtt válogatottat tartsuk szem előtt, amelynek nagy szüksége lenne klasszikus átlövőkre.

A szakvezető így összegzett: – Nem lesz egyszerű, de nekiállunk szorgalmasan és meglátjuk, ez mire lesz majd elég!

A magyar női junior válogatott kerete:
Kapusok: BUKOVSZKY ANNA (Váci NKSE), CSIZMADIA Fanni (Békéscsabai ENKSE), NÉMETH Kata (Boglári Akadémia-SZISE), ZSIGMOND Panna (FTC)
Jobbszélsők: FELES Diána (HCD Grössenzell), PÁLFFY Anna (Váci NKSE)
Jobbátlövők: –
Irányítók: BALLAI Borbála (FTC), BESSZER Borbála (Alba Fehérvár KC), FARKAS Johanna (Boglári Akadémia-SZISE), KAJDON Blanka (Boglári Akadémia-SZISE), KUKELY Anna (Békéscsabai ENKSE), MLINKÓ Zsófia (Boglári Akadémia-SZISE)
Beállók: BÁNHIDI Barbara (Boglári Akadémia-SZISE), FARAGÓ Luca (Boglári Akadémia-SZISE), VILÁGOS Diána (Győri Audi ETO KC), TÖRÖK Lilly (DVSC)
Balátlövők: BÁRDY Noémi (Váci NKSE), FERENCZY Diána (FTC), JUHÁSZ Gréta (Boglári Akadémia-SZISE), KORONCZAI Petra (Boglári Akadémia-SZISE)
Balszélsők: MÉRAI Maja (Boglári Akadémia-SZISE), VÁMOS Míra (Boglári Akadémia-SZISE)

Szövetségi kapitány: ifj. Kiss Szilárd
Edzők: Papp György, Kun Attila

Felkészülési tornák:
Június 25-27., Siófok
Ellenfelek: Svájc, Hollandia, Oroszország
Június 30-július 2., Dánia
Ellenfelek: Dánia, Norvégia, Svédország

U19-es női Európa-bajnokság, Szlovénia
Csoportbeosztás
A-csoport: Dánia, Németország, Szlovénia, Svájc
B-csoport: Svédország, Oroszország, Szlovákia, Portugália
C-csoport: Franciaország, Ausztria, Montenegró, Horvátország
D-csoport: Magyarország, Norvégia, Románia, Csehország

A magyar válogatott programja:
Július 8., csütörtök:
17:00 Magyarország-Románia
Július 9. péntek:
17:00 Csehország-Magyarország
Július 11., vasárnap:
17:00 Magyarország-Norvégia

Középdöntő és alsóház keresztmérkőzései: július 13., 14.
Elődöntők: 
július 16. 17:00 és 19:30

Helyosztók (5-16. hely): július 17.
Harmadik helyért: július 18. 12:00
Döntő: 
július 18. 14:30

(Forrás:MKSZ)

Comments are closed.

Zala Megyei Kézilabda Szövetség 2021 ® Facebook: Zala Megyei Kézilabda Szövetség