Get Adobe Flash player

Információ

Zala Megyei Kézilabda Szövetség

Cím: 8900 Zalaegerszeg Bíró Márton u. 37/A

Szövetségi fogadónap:
minden szerdán 15,00-18,00 óráig

Telefonos egyeztetés szükséges!

Tel.: +36-20-462-5750

e-mail: zalavb@gmail.com
zmksz01@gmail.com

Számlázási cím:
Zala Megyei Sportszövetségek Egyesülése
8900 Zalaegerszeg Bíró Márton u. 37/A
Számlaszám: OTP 11749008-20119980
Adószám: 19272777-2-20

Női csörgőlabda Eb: értékes 5. hely Pajulahtiban

hirek_foto

A női csörgőlabda-válogatott kitűnő eredménnyel az 5. helyen végzett az IBSA által Finnországban megrendezett B-csoportos csörgőlabda Európa-bajnokságon.

A válogatott felkészülését a Covid-19 erőteljesen megnehezítette, mind a közös edzések megszervezésében és végrehajtásában, mind a versenyzés terén. Az MKSZ Parasport Albizottság által biztosított kilenc edzőtábornak (Tata, Mátraháza) azonban óriási szerepe volt az elért eredményben, annak ellenére, hogy versenylehetőség az elmúlt másfél évben gyakorlatilag nem volt.

A B-csoportos Európa-bajnokságon tíz férfi és hat női válogatott vett részt a szervezők különleges biztonsági előírásai mellett. A verseny semmiképpen sem volt hagyományosnak nevezhető, mivel nézők, illetve szurkolók nélkül, buborékban zajlott a torna összes mérkőzése.

hirek_kep

csoportmérkőzések:
Finnország–Magyarország 7-0 (5-0)
Az Eb első mérkőzését a végső győzelemre legesélyesebb házigazda Finnországgal játszotta női válogatottunk, amelyen becsületes helytállással, 7-0-s vereséget szenvedett a magyar csapat. A kezdeti izgalom és feszültség után a második félidőben már érezhető volt együttesünk nyugodtabb játéka.

Magyarország–Spanyolország 1-5 (0-0)
Magyar gólszerző: Simon Felicita (1)

A következő csoportmérkőzésünk második játékrészének feléig nagyon koncentrált védekezést mutatott csapatunk. 1-2-es állásnál, a mérkőzés utolsó 5 percére mentálisan elfáradt a válogatottunk a kiélezett helyzet következtében, így az esélyesebb spanyol együttes győzelmével ért véget a találkozó.

Franciaország–Magyarország 3-1 (2-1)
Magyar gólszerzők: Simon Felicita (1)

Mérkőzésről mérkőzésre, folyamatosan fejlődött csapatunk teljesítménye. A védelem eredményességét jól mutatja a 3 kapott gól. Az ellenfél a meccs végén tapssal jelezte elismerését együttesünknek, akik emelt fővel jöhettek le a pályáról a vereség után.

Magyarország–Lengyelország 3-3 (1-2)
Magyar gólszerzők: Lukácsi Mónika (2), Simon Felicita (1)

Kiegyenlített játékkal, hihetetlen elszántsággal küzdött a magyar csapat a negyedik csoportmérkőzésén. Érezhető volt a lányok elszántsága, de a mérkőzés vége előtt 19 másodperccel a lengyel válogatottnak sikerült begurítaniuk az egyenlítést jelentő gólt.

DániaMagyarország 10-0 (8-0)
Dánia 10 gólos győzelmet aratott a magyar válogatott felett az 5. csoportmérkőzésen.Bár a magyar csapat védekezése meccsről-meccsre egyre jobb lett, a dánok legjobb játékosa, aki az Eb női gólkirálya lett 38 lőtt góllal, fiúkéval vetekedő erős labdáit a magyar védelem sem tudta hárítani.

5. helyért
LengyelországMagyarország 5-6 (3-4) hosszabbítás után
Magyar gólszerzők: Simon Felicita 3, Lukácsi Mónika 2, Hadobás Lilla 1

6-5-ös történelmi győzelmet hozott Magyarországnak az utolsó mérkőzés. Nagyon izgalmas, közel azonos tudással rendelkező két csapat 5-5-ös eredménnyel zárta a normál játékidőt. A folyamatosan fejlődő magyar válogatott erre a mérkőzésre nem csak a pontos védekezést tudta hozni, de a lövéseket is sikerült jó százalékkal gólokká váltani. A csapatkapitány Hadobás Lilla aranygóljával a magyar csapat megérdemelten szerezte meg az Európa-bajnokság 5. helyét.

Végeredmény: 1. Finnország, 2. Dánia, 3. Franciaország, 4. Spanyolország, 5. Magyarország, 6. Lengyelország

hirek_kep

A magyar női csörgőlabda–válogatott: Hadobás Lilla, Horváth Szindi, Kovács Judit, Lukácsi Mónika, Mezei
Júlia Anett, Simon Felicita
Szövetségi edző: Henye Rita
Erőnléti edző: Nyilasiné Brezovszky Andrea

(Forrás:MKSZ)

Comments are closed.

Zala Megyei Kézilabda Szövetség 2021 ® Facebook: Zala Megyei Kézilabda Szövetség