Get Adobe Flash player

Információ

Zala Megyei Kézilabda Szövetség

Cím: 8900 Zalaegerszeg Bíró Márton u. 37/A

Szövetségi fogadónap:
minden szerdán 15,00-18,00 óráig

Telefonos egyeztetés szükséges!

Tel.: +36-20-462-5750

e-mail: zalavb@gmail.com
zmksz01@gmail.com

Számlázási cím:
Zala Megyei Sportszövetségek Egyesülése
8900 Zalaegerszeg Bíró Márton u. 37/A
Számlaszám: OTP 11749008-20119980
Adószám: 19272777-2-20

Szűk vereség a spanyolok ellen

hirek_foto

Végig hátrányban játszott a magyar válogatott Spanyolország ellen a Japánban zajló női világbajnokság második csoportmérkőzésén. A spanyol együttes nagy különbséggel kezdte a találkozót, amit már nem sikerült visszahoznunk. A hétfői szünnapot követően Montenegróval találkoznak a mieink kedden.

Női világbajnokság, C-csoport, 2. forduló, 2019. december 1. (vasárnap):
SPANYOLORSZÁG-MAGYARORSZÁG 29–25 (18–13)
Kumamoto, játékvezetők: Christiansen, Hansen (dánok).

SPANYOLORSZÁG: Arderius, Cabral 7, Cesareo, Echeverria 1, Fernandez 5 (3), Gonzalez 1, Gonzalez 1, Gutierrez 3, Hernandez 2, Lopez 3, Lopez 1, Navarro, Nunez, Pena 4, Rodriguez 1, Zoqbi.

Edző: Viver Arza Carlos.

MAGYARORSZÁG: Bíró, Faluvégi 2, Háfra 2, Kiss, Klujber 1 (1), Kovács 1, Kovacsics 2, Lukács 4, Márton 2, Schatzl 2, Szabó 2, Tomori, Tóth 1, Tóvizi 5, Triffa, Vámos 1.

Edző: Kim Rasmussen.

Kiállítások: 8, ill. 10.
Hétméteresek: 3/3, ill. 1/1.

KAZAHSZTÁN-MONTENEGRÓ 21-30 (11-13)
SZENEGÁL-ROMÁNIA 24-29 (12-15)

hírek

A spanyol válogatott kezdte jobban a találkozót, amely hat perc után már 4-0-ra vezetett, a magyar szövetségi kapitány ki is kérte első idejét. A kihagyott helyzetek után sikerült javítani, Lukács lőtte a mieink első gólját, majd Schatzl szerzett labdát és értékesítette a ziccert. A 9. percben kapust cseréltek a mieink, Kiss váltotta Bírót. Meggyűlt a bajunk De Paulával is, rendre elakadt benne a labda, de Barbosa és Fernández játékával sem tudtunk mit kezdeni. Nem állt össze sem a támadójátékunk, sem a védekezésünk, a spanyolok könnyen kerültek helyzetbe, szélről viszont továbbra is eredményes volt a magyar együttes. Tóth érkezett irányítóba, Tóvizivel meg is találták a közös hangot, gyors támadásból kétszer is jó labdát adott a beállónknak, aki egymás után a harmadik helyzetéből is gólt szerzett (12-8). Triffa jól mutatkozott be, majd Faluvégi is beszállt szélen, így spanyol időkérés következett. A félidő végére mintha megtalálta volna a játékot a magyar csapat, labdákat szerzett hátul, amelyeket gólra váltott elöl, kettőre is fel tudott zárkózni a magyar együttes (14-12), ám újra spanyol gólzápor következett. Az utolsó másodpercekben hetest kaptak a spanyolok, ráadásul Klujbert kiküldték két percre, Bíró érkezett a kapuba, akinek elakadt a lábában Fernández lövése, a szünetre öt gólos hátrányban mentek a mieink.

A folytatásban is sokat hibázott a magyar válogatott, amelyet ráadásul emberhátrányban kezdtünk. Bíró szép védést mutatott be, az eddig hibátlan Márton pedig nagy magabiztossággal lőtt gólt, de nagy javulást nem mutatott a magyar csapat játéka a szünet után, továbbra is öt találattal mentek a spanyolok tíz perc után. Kim Rasmussen időt kért, de nem tudtunk közelebb zárkózni a spanyolokhoz, Navarro kiválóan védett, még hetest is fogott, a 42. percben már hét gólos volt az ellenfél előnye. Bíró elkapta a fonalat, előbb ziccert hárított, majd Pena hetesét védte, a spanyol ugyan összeszedte a kipattanót, de Bíró újra hárította Pena próbálkozását. Támadásban viszont továbbra sem találták a ritmust a mieink, így ismét időt kért a magyar szövetségi kapitány. Újra sikerült feljönnünk ötre, Tóvizi már az ötödik helyzetéből szerezte az ötödik találatát (25-20). Schatzllel szemben követtek el szabálytalanságot, akit ápolni kellett. Jól működött a beállójátékunk, ezúttal Szabó szerzett gólt, ezzel háromra zárkózott fel a magyar együttes, a spanyolok pedig ismét időt kértek.  Három perccel a vége előtt hetest harcolt ki Spanyolország és újra visszaállt az öt gólos különbség. Időn túli szabaddobásból még tudtunk kozmetikázni a végeredményen, a magyar csapat négy gólos vereséget szenvedett a spanyol csapat ellen.

Tóvizi Petra

A mérkőzés legjobbjának Tóvizi Petrát választották.  

Kim Rasmussen: – Az elejétől kezdve hátrányban voltunk, végig rohantunk az eredmény után. Nagy nyomás alatt játszottunk, de figyelembe kell venni, hogy ez egy fiatal csapat, annyit még nem voltunk együtt, hogy ezt meg tudjuk oldani. Az első félidőben szinte nem volt védésünk, a folytatásban beállt Bíró Blanka, aki fantasztikusan védett. Folyamatosan változtatnunk kellett, de igazából nem tudtunk jó helyzeteket kialakítani. Rengeteg eladott labdánk volt, próbáltam forgatni a csapatot, pozíciókat váltottunk, meg kellett néznem, hogy mi működik. Ha hátrányban vagyunk, meg kell találnunk azt az egy dolgot, ami működik. Mentálisan ez egy kicsit nehéz időszak volt most, olyan kézilabdát kellett játszanunk, amit eddig még nem nagyon játszottunk és ez hozta a stresszfaktort a mérkőzésbe. Az én feladatom, hogy a csapatot visszaemeljem arra a szintre, ahol vagyunk, hogy a következő mérkőzések már úgy sikerüljenek, ahogy szeretnénk. Ma nem volt esélyünk a nagyon jó formában játszó spanyolok ellen.

Faluvégi Dorottya: – Örülök neki, hogy labdákat kaptunk és jól tudtunk élni ezekkel a lehetőségekkel, de sajnos ez sem volt elég, hogy meg tudjuk verni a spanyolokat. Azzal vertek meg minket, hogy hagytuk őket a saját játékukat játszani és nem tudtuk megtörni a lendületüket. Nem gondolom, hogy ránk volt kihegyezve a mai játékuk, rájuk ez a játék a jellemző, nem mutattak olyat, amire ne számítottunk volna, inkább mi nem voltunk ma fókuszáltak. Nem dőlt össze a világ, még nagyon az elején vagyunk a világbajnokságnak, úgyhogy most meg kell fognunk egymás kezét és csak előre kell néznünk.

Bíró Blanka: – Úgy gondolom, hogy a mérkőzés elején kialakult nagy különbség végig kísért minket, ezzel nagyon megnehezítettük magunknak a találkozót. Volt már rá példa a felkészülés során, hogy az első és a második félidő eleje nem sikerült jól, erről külön beszéltünk, hogy nagyon kéne figyelnünk. Nem szabad most csüggednünk, még nagyon sok meccs van előttünk, menni kell tovább. Most lesz egy szünnapunk, ami jót fog tenni nekünk, kitisztíthatjuk a fejünket és több időt készülhetünk Montenegróra. 

Tóvizi Petra: – Az elején lett köztünk egy nagy különbség, amit nem tudtunk ledolgozni, de nagyon küzdött a csapat. Jobban oda kell figyelnünk a jövőben, hogy ne alakulhasson ki ilyen nagy különbség és akkor könnyebben vissza tudunk jönni a meccsbe. Nagyon jó csapat a spanyol válogatott, nagyon gyorsak, ma nem működött ellenük a játékunk. Most le kell vonnunk a tanulságokat és mennünk kell tovább.

Az 1. forduló eredményei:
Montenegró-Szenegál 29-25 (14-15)

Magyarország-Kazahsztán 39-15 (22-8)
Románia-Spanyolország 16-31 (9-16)

A csoport állása: 1. Spanyolország 4 p (+19), 2. Montenegró 4 p (+13), 3. Magyarország 2 p (+20), 4. Románia 2 p (-10), 5. Szenegál 0 p (-9), 6. Kazahsztán 0 p (-33)

A magyar válogatott kerete:
Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), KISS Éva (Győri Audi ETO), TRIFFA Ágnes (DVSC Schaeffler)

Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (Győri Audi ETO), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), KOVÁCS Anna (DVSC Schaeffler)
Irányítók: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), TÓTH Gabriella (Érd), VÁMOS Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók: SZABÓ Laura (Érd), TÓVIZI Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), TOMORI Zsuzsanna (Siófok KC)
Balszélsők: MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Szövetségi kapitány: Kim RASMUSSEN
Edző: SITI Beáta
Kapusedző: BAKOS István

A spanyol válogatott kerete:
Kapusok: Silvia NAVARRO (Remudas), Darly ZOQBY DE PAULA (CSG 2018 Bistrita, román)

Jobbszélsők: Maitane ECHEVERRIA (Bera Bera), Marta LOPEZ (Ramnicu Valcea, román)
Jobbátlövők: Almudena RODRIGUEZ (Thüringer HC, német), Mireya GONZALEZ (Ramnicu Valcea)
Irányítók: Nerea PENA (Siófok KC), Silvia ARDERIUS (Bera Bera), Alicia FERNANDEZ (Ramnicu Valcea)
Beállók: Maria NUNEZ (ESBF Besancon, francia), Elisabet CESAREO (Bera Bera), Ainhoa HERNANDEZ (Zuazo)
Balátlövők: Alexandrina CABRAL BARBOSA (Nantes, francia), Lara GONZALEZ (ESBF Besancon)
Balszélsők: Jennifer GUTIERREZ (Elche), Soledad LOPEZ (Malaga)

Szövetségi kapitány: Carlos VIVER

A magyar válogatott további csoportmérkőzései (magyar idő szerint):
2019. december 3., kedd, 7:00, Kumamotó: Magyarország-Montenegró (Tv: M4 Sport)

2019. december 4., szerda: 11:00, Jacusíró: Magyarország-Szenegál (Tv: M4 Sport)
2019. december 6. péntek, 11:00, Jacusíró: Románia-Magyarország (Tv: M4 Sport)

A világbajnokság győztese kijut a tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek olimpiai selejtezőt játszhatnak 2020 márciusában.

A középdöntő mérkőzésnapjai a CD-ágon (Kumamoto): december 8., 10., 11.
Elődöntők, az 5. helyért, a 7. helyért (Kumamoto): december 13.
Döntő, a 3. helyért (Kumamoto): december 15.

(Forrás:MKSZ)

Comments are closed.

Zala Megyei Kézilabda Szövetség 2020 ® Facebook: Zala Megyei Kézilabda Szövetség

2020. július
H K S C P S V
« jún    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031